Vali Toraman göreve başladı.

Gündem 23.07.2024 - 04:56, Güncelleme: 23.07.2024 - 04:56 4141+ kez okundu.
 

Vali Toraman göreve başladı.

Elazığ Valisi olarak görev yaparken, 10 Temmuz 2024 tarih ve 32598 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2024/207 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çanakkale Valiliği görevine atanan Vali Doç. Dr. Ömer TORAMAN; Çanakkale Valiliği görevine başladı.

10 Temmuz 2024 tarih ve 2024/207 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çanakkale Valiliği görevine atanan Vali Doç. Dr. Ömer TORAMAN, Çanakkale’de görevine başladı. Çanakkale Valiliği önünde il protokolü ve valilik personelince karşılanan Vali Doç. Dr. Ömer TORAMAN, ardından Valilik Binasına geçti. Karşılama sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Doç. Dr. Ömer TORAMAN, “Şehitler Diyarı Çanakkale’de Vali olarak görev yapacak olmaktan duyduğum memnuniyeti ve onuru ifade etmek istiyorum.” dedi. Vali Doç. Dr. Ömer TORAMAN, daha sonra valilik makamında Vali Yardımcıları ve kurum amirleriyle bir araya geldi. Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman kimdir? 1967 yılında Erzurum'un Tortum ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Erzurum'da tamamladı. Ardından üniversite eğitimi için Ankara'ya giden Doç. Dr. Ömer TORAMAN, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1988 yılında mezun oldu. Erzurum Kaymakam adayı olarak, 1994 yılında, mesleğe başlayan Doç. Dr. Ömer TORAMAN sırasıyla; Kastamonu Küre Kaymakamlığı, Diyarbakır Eğil Kaymakamlığı, Elazığ Vali Yardımcılığı, Çorum Kargı Kaymakamlığı, Ankara Nallıhan Kaymakamlığı, görevlerinde bulundu. 2011 yılından itibaren ise İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı (KİHBİ), Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve İller İdaresi Genel Müdür Vekilliği görevlerinde bulunan Vali Doç. Dr. Ömer TORAMAN 2017 yılında Tokat Valiliği görevine atandı. Daha sonra Kütahya Valiliği, İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği ve Elazığ Valiliği görevlerinde bulundu. Vali Doç. Dr. Ömer TORAMAN, 10 Temmuz 2024 tarih ve 32598 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2024/207 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çanakkale Valiliği görevine atandı. Vali Doç. Dr. Ömer TORAMAN evli ve 3 çocuk babasıdır.
Elazığ Valisi olarak görev yaparken, 10 Temmuz 2024 tarih ve 32598 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2024/207 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çanakkale Valiliği görevine atanan Vali Doç. Dr. Ömer TORAMAN; Çanakkale Valiliği görevine başladı.

10 Temmuz 2024 tarih ve 2024/207 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çanakkale Valiliği görevine atanan Vali Doç. Dr. Ömer TORAMAN, Çanakkale’de görevine başladı.

Çanakkale Valiliği önünde il protokolü ve valilik personelince karşılanan Vali Doç. Dr. Ömer TORAMAN, ardından Valilik Binasına geçti.

Karşılama sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Doç. Dr. Ömer TORAMAN, “Şehitler Diyarı Çanakkale’de Vali olarak görev yapacak olmaktan duyduğum memnuniyeti ve onuru ifade etmek istiyorum.” dedi.

Vali Doç. Dr. Ömer TORAMAN, daha sonra valilik makamında Vali Yardımcıları ve kurum amirleriyle bir araya geldi.

Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman kimdir?

1967 yılında Erzurum'un Tortum ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Erzurum'da tamamladı. Ardından üniversite eğitimi için Ankara'ya giden Doç. Dr. Ömer TORAMAN, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1988 yılında mezun oldu.

Erzurum Kaymakam adayı olarak, 1994 yılında, mesleğe başlayan Doç. Dr. Ömer TORAMAN sırasıyla; Kastamonu Küre Kaymakamlığı, Diyarbakır Eğil Kaymakamlığı, Elazığ Vali Yardımcılığı, Çorum Kargı Kaymakamlığı, Ankara Nallıhan Kaymakamlığı, görevlerinde bulundu.

2011 yılından itibaren ise İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliği, Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Dairesi Başkanlığı (KİHBİ), Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı ve İller İdaresi Genel Müdür Vekilliği görevlerinde bulunan Vali Doç. Dr. Ömer TORAMAN 2017 yılında Tokat Valiliği görevine atandı. Daha sonra Kütahya Valiliği, İçişleri Bakanlığı Genel Sekreterliği ve Elazığ Valiliği görevlerinde bulundu.

Vali Doç. Dr. Ömer TORAMAN, 10 Temmuz 2024 tarih ve 32598 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2024/207 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çanakkale Valiliği görevine atandı.

Vali Doç. Dr. Ömer TORAMAN evli ve 3 çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.