Tarım Öğretiminin 176. Yılı Kutlama Etkinlikleri Başladı

Eğitim 10.01.2022 - 19:47, Güncelleme: 10.01.2022 - 19:47 1679+ kez okundu.
 

Tarım Öğretiminin 176. Yılı Kutlama Etkinlikleri Başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen “Tarım Öğretiminin 176. Yılı Etkinlikleri”, 10 Ocak 2022 Pazartesi günü düzenlenen açılış programı ile başladı.

Ziraat Fakültesi Amfisinde gerçekleştirilen açılış törenine; Belediye Başkan Vekili M. İrfan Mutluay, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, müzik dinletisi ve açılış konuşmaları ile devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Mustafa Eren Koyuncu, Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Murat Şeker ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ ın yaptığı konuşmaların ardından söz alan   Belediye Başkan Vekili M. İrfan Mutluay, öğrencilere seslenerek çok iyi bir meslek seçtikleri için kendilerine teşekkür etti. Mutlu ay konuşmasında; “Kendimi bu mesleği seçtiğim için çok şanlı sayıyorum. Öyle bir meslek seçtim ki, her zaman farklı insanlar, farklı bölge ev coğrafyalarda çalışma olanağı buldum. Bizzat da üretimin içerisinde yer alarak sağladığımız faydaları gözlemleyebilme fırsatı buldum. Bu nedenle sizler de bizler de şanslı birer mesleğin mensuplarıyız” ifadelerini kullandı.  Ziraat mühendilerinin bölgeyi etkileyecek faaliyetlerer karşı duyarlı olması gerektiğini ifade eden Mutluay; “Çanakkale önemli bir tarım bölgesi. Bir çok marka ürünü var. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önemli merkezlerinden biri. Gerek bitki gerekse hayvan çeşitliliği açısından marka şehirlerden biri. Bu değerleri korumak için, bölgemizi etkileyebilecek her türlü faaliyete karşı duyarlı olmalıyız” şeklinde konuştu.  Pandemi sürecinde tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha görüldüğünü ifade eden Mutluay; “Kovid 19 sürecinde gerçekten bir panik havası yaşandı. Hiç kimse elektronik eşya almaya gitmedi. Gerçekten insanların temel ihtiyacı olan gıda ürünlerini temin etmeye çalıştık. Marketlerin rafları boşaldı. Demek ki çok stratejik üretimi sağlayan bir mesleğin mensuplarıyız. Bu noktada yeniden kendi kendine yetebilen bir ülke olmak için bizlere büyük görevler düşüyor” dedi.  Açılış konuşmalarının ardından Tarım Öğretiminin 176. Yılı Etkinliklerine katkı sunanlara plaket takdimi yapıldı.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen “Tarım Öğretiminin 176. Yılı Etkinlikleri”, 10 Ocak 2022 Pazartesi günü düzenlenen açılış programı ile başladı.

Ziraat Fakültesi Amfisinde gerçekleştirilen açılış törenine; Belediye Başkan Vekili M. İrfan Mutluay, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Pelin Kanten, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program, müzik dinletisi ve açılış konuşmaları ile devam etti.

Günün anlam ve önemine ilişkin Ziraat Fakültesi Öğrenci Temsilcisi Mustafa Eren Koyuncu, Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Murat Şeker ve ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat’ ın yaptığı konuşmaların ardından söz alan   Belediye Başkan Vekili M. İrfan Mutluay, öğrencilere seslenerek çok iyi bir meslek seçtikleri için kendilerine teşekkür etti.

Mutlu ay konuşmasında; “Kendimi bu mesleği seçtiğim için çok şanlı sayıyorum. Öyle bir meslek seçtim ki, her zaman farklı insanlar, farklı bölge ev coğrafyalarda çalışma olanağı buldum. Bizzat da üretimin içerisinde yer alarak sağladığımız faydaları gözlemleyebilme fırsatı buldum. Bu nedenle sizler de bizler de şanslı birer mesleğin mensuplarıyız” ifadelerini kullandı. 

Ziraat mühendilerinin bölgeyi etkileyecek faaliyetlerer karşı duyarlı olması gerektiğini ifade eden Mutluay; “Çanakkale önemli bir tarım bölgesi. Bir çok marka ürünü var. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın da önemli merkezlerinden biri. Gerek bitki gerekse hayvan çeşitliliği açısından marka şehirlerden biri. Bu değerleri korumak için, bölgemizi etkileyebilecek her türlü faaliyete karşı duyarlı olmalıyız” şeklinde konuştu. 

Pandemi sürecinde tarımsal üretimin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha görüldüğünü ifade eden Mutluay; “Kovid 19 sürecinde gerçekten bir panik havası yaşandı. Hiç kimse elektronik eşya almaya gitmedi. Gerçekten insanların temel ihtiyacı olan gıda ürünlerini temin etmeye çalıştık. Marketlerin rafları boşaldı. Demek ki çok stratejik üretimi sağlayan bir mesleğin mensuplarıyız. Bu noktada yeniden kendi kendine yetebilen bir ülke olmak için bizlere büyük görevler düşüyor” dedi. 

Açılış konuşmalarının ardından Tarım Öğretiminin 176. Yılı Etkinliklerine katkı sunanlara plaket takdimi yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.