Yavru balıklar Çanakkale boğazında

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.05.2021 - 07:11, Güncelleme: 20.05.2021 - 07:11 2473+ kez okundu.
 

Yavru balıklar Çanakkale boğazında

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan balıklandırma programları kapsamında toplam 22 bin yavru balık Çanakkale Boğazı’na törenle bırakıldı.

Lapseki ilçesine bağlı Kemiklialan köyünde denize balık bırakma törenine AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, Lapseki Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, siyasi parti temsilcileri ile sektör temsilcileri katıldılar.     “Çanakkale 821 amatör balıkçı var”     Çanakkale'de 821 amatör balıkçının olduğunu söyleyen Milletvekili Turan, “Az bir iş değil. Bunun yanında 23 tane su ürünleri yetiştirme tesisimiz var. Bunun 10 tanesi alabalık üretim tesisi 6 tanesi sazan balığı üretim tesisi 3 tanesi midye üretim tesisi 2 tanesi çipura, levrek 1 tanesi de kurbağa üretim tesisi olmak üzere 23 tane ayrı su ürünleri yetiştirme tesisimiz var. 2021 yılında 3 tane de midye üretim tesisini tarım il müdürlüğümüz inceleyip onayını verdi faaliyete başladı. Bunun yanında 5 tane başvuruda şuan inceleme aşamasında umut ediyoruz onlarda en kısa zamanda sonuçlanır. Bölgemize yeni su ürünleri tesisleri kazandırmış oluruz. Çanakkale'deki göletlerimizde köylümüz ve üreticimiz balık tutabilsin diye 585 bin yavru sazan balığı göletlerimize bırakıldı. Bugünde kemikli alan köyümüzün sahil bölgesinde özel bir şirketin denize balık bırakma törenindeyiz balıklarımızın bir kısmı levrek, çipura bir kısmı da kalkan balığı” diye konuştu.   Yapılan konuşmaların ardından Vali İlhami AKTAŞ, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve yetkililer ile birlikte 15 bin adet kalkan, 2 bin adet çipura ile 5 bin adet levrek yavrusu denize bırakıldı.  
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan balıklandırma programları kapsamında toplam 22 bin yavru balık Çanakkale Boğazı’na törenle bırakıldı.

Lapseki ilçesine bağlı Kemiklialan köyünde denize balık bırakma törenine AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İl Genel Meclis Başkanı Nejat Önder, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, Lapseki Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, siyasi parti temsilcileri ile sektör temsilcileri katıldılar.

 

 

“Çanakkale 821 amatör balıkçı var”

 

 

Çanakkale'de 821 amatör balıkçının olduğunu söyleyen Milletvekili Turan, “Az bir iş değil. Bunun yanında 23 tane su ürünleri yetiştirme tesisimiz var. Bunun 10 tanesi alabalık üretim tesisi 6 tanesi sazan balığı üretim tesisi 3 tanesi midye üretim tesisi 2 tanesi çipura, levrek 1 tanesi de kurbağa üretim tesisi olmak üzere 23 tane ayrı su ürünleri yetiştirme tesisimiz var. 2021 yılında 3 tane de midye üretim tesisini tarım il müdürlüğümüz inceleyip onayını verdi faaliyete başladı. Bunun yanında 5 tane başvuruda şuan inceleme aşamasında umut ediyoruz onlarda en kısa zamanda sonuçlanır. Bölgemize yeni su ürünleri tesisleri kazandırmış oluruz. Çanakkale'deki göletlerimizde köylümüz ve üreticimiz balık tutabilsin diye 585 bin yavru sazan balığı göletlerimize bırakıldı. Bugünde kemikli alan köyümüzün sahil bölgesinde özel bir şirketin denize balık bırakma törenindeyiz balıklarımızın bir kısmı levrek, çipura bir kısmı da kalkan balığı” diye konuştu.

 

Yapılan konuşmaların ardından Vali İlhami AKTAŞ, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve yetkililer ile birlikte 15 bin adet kalkan, 2 bin adet çipura ile 5 bin adet levrek yavrusu denize bırakıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.