MHP'de Çan yarığı...

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.09.2020 - 15:26, Güncelleme: 21.09.2020 - 15:26 2586+ kez okundu.
 

MHP'de Çan yarığı...

Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale teşkilatlarında yaşanan olayların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Çan İlçe Başkanlığı'nda yaşandığı iddia edilen olaylar sonrasında gerçekleşen Çan İlçe Kongresi'nin yeterli delege sayısı sağlanmadan gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale İl Başkanlığı tarafından yaklaşık 1 yıldır süre gelen asimilasyon çalışmalarında kriz artarak devam ediyor. MHP Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım'ın Çan İlçe Başkanı Fevzi Karakaya'yı görevden almaksızın koltuğu bırakması yönünde tehdit ettiği ve MYK üyesinin de olduğu bir gurup ile ilçe binasını beli silahlı Çanakkale'den getirdiği gençlerle bastığı iddiaları hem Çanakkale'de hem de Genel Merkez'de şok etkisi yarattı. Konu ile ilgili hem Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Çanakkale Valiliği tarafından bugüne kadar herhangi bir soruşturma gerçekleştirilmezken, olaylar haftasonu gerçekleşen Çan İlçe kongresinde bambaşka bir boyuta taşındı.                           Çan İlçe kongresini gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım'ın sosyal medyadan aday olarak gösterdiği esnaf Halil Turhan, 20 Eylül 2020 günü gerçekleştirilen kongrede resmi olmayan bilgilere göre; 312 üye delegenin 52'sinin oyunu aldı. İddialara göre MHP Çan İlçe Başkan Adayı Halil Turhan'ın kendi yapmış olduğu aday yönetim listesi 91 üye isimden oluşuyor. Buna rağmen Halil Turhan'ın 52 oy alabilmiş olması da ilçede şaşkınlık yarattı.   Milliyetçi Hareket Partisi Çan İlçe Kongresi'ne CHP'li Çan Belediye Başkanı Bülent ÖZ ile Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Hüseyin Yıldırım katılım gösterirken, Çan'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları kongreye katılım sağlamadı. Çan Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı Davut Tekne, Çan Şoförler Odası Başkanı Cemali Engin, Çan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Görgün, Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin ile Çan Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Varan kongreye katılım göstermedi. MHP Çan İlçe Başkan Adayı Halil Turhan'ın esnaf olmasına rağmen esnaf odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının kongreye katılım göstermemesi, Halil Turhan'a ilçe dinamiklerinin destek vermemesi olarak yorumlandı.     MHP üyesi olmayanlar Çankkale İl delegesi mi oldu?   Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı'nı 13'ncü Olağan Genel Kurul'da belirleyecek Çanakkale İl delegelerinin arasında MHP üyesi olmayan isimlerin olduğu iddiası büyük yankı uyandırdı.   MHP Çan İlçe Kongresi'nde daha önceden Milliyetçi Hareket Partisi üye olmayan, kongre tarihinde de hali hazırda Yüksek Seçim Kurulu kayıtlarına göre üye görünmeyen bir veya birden fazla kişinin Çanakkale İl Delegesi seçildiği iddia ediliyor. Bahse konu delege listesinin MHP Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım ve MHP Çan İlçe Başkanı olarak seçilen Halil Turhan tarafından hazırlandığı iddialar arasında. Yine aynı şekilde Halil Turhan'ın Milliyetçi Hareket Partisi aleyhine çalışan isimleri Çan İlçe Yönetim Kurulu listesine dahil ettiği iddialar arasında yer alıyor.  
Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale teşkilatlarında yaşanan olayların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Çan İlçe Başkanlığı'nda yaşandığı iddia edilen olaylar sonrasında gerçekleşen Çan İlçe Kongresi'nin yeterli delege sayısı sağlanmadan gerçekleştirildiği iddia ediliyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale İl Başkanlığı tarafından yaklaşık 1 yıldır süre gelen asimilasyon çalışmalarında kriz artarak devam ediyor. MHP Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım'ın Çan İlçe Başkanı Fevzi Karakaya'yı görevden almaksızın koltuğu bırakması yönünde tehdit ettiği ve MYK üyesinin de olduğu bir gurup ile ilçe binasını beli silahlı Çanakkale'den getirdiği gençlerle bastığı iddiaları hem Çanakkale'de hem de Genel Merkez'de şok etkisi yarattı. Konu ile ilgili hem Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Çanakkale Valiliği tarafından bugüne kadar herhangi bir soruşturma gerçekleştirilmezken, olaylar haftasonu gerçekleşen Çan İlçe kongresinde bambaşka bir boyuta taşındı.

 

                       

Çan İlçe kongresini gerçekleştiren Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım'ın sosyal medyadan aday olarak gösterdiği esnaf Halil Turhan, 20 Eylül 2020 günü gerçekleştirilen kongrede resmi olmayan bilgilere göre; 312 üye delegenin 52'sinin oyunu aldı. İddialara göre MHP Çan İlçe Başkan Adayı Halil Turhan'ın kendi yapmış olduğu aday yönetim listesi 91 üye isimden oluşuyor. Buna rağmen Halil Turhan'ın 52 oy alabilmiş olması da ilçede şaşkınlık yarattı.

 

Milliyetçi Hareket Partisi Çan İlçe Kongresi'ne CHP'li Çan Belediye Başkanı Bülent ÖZ ile Gelecek Partisi Çanakkale İl Başkanı Hüseyin Yıldırım katılım gösterirken, Çan'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları kongreye katılım sağlamadı. Çan Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı Davut Tekne, Çan Şoförler Odası Başkanı Cemali Engin, Çan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Emin Görgün, Çan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şahin ile Çan Sanayi Sitesi Başkanı Mehmet Varan kongreye katılım göstermedi. MHP Çan İlçe Başkan Adayı Halil Turhan'ın esnaf olmasına rağmen esnaf odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının kongreye katılım göstermemesi, Halil Turhan'a ilçe dinamiklerinin destek vermemesi olarak yorumlandı.

 

 

MHP üyesi olmayanlar Çankkale İl delegesi mi oldu?

 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı'nı 13'ncü Olağan Genel Kurul'da belirleyecek Çanakkale İl delegelerinin arasında MHP üyesi olmayan isimlerin olduğu iddiası büyük yankı uyandırdı.

 

MHP Çan İlçe Kongresi'nde daha önceden Milliyetçi Hareket Partisi üye olmayan, kongre tarihinde de hali hazırda Yüksek Seçim Kurulu kayıtlarına göre üye görünmeyen bir veya birden fazla kişinin Çanakkale İl Delegesi seçildiği iddia ediliyor. Bahse konu delege listesinin MHP Çanakkale İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım ve MHP Çan İlçe Başkanı olarak seçilen Halil Turhan tarafından hazırlandığı iddialar arasında. Yine aynı şekilde Halil Turhan'ın Milliyetçi Hareket Partisi aleyhine çalışan isimleri Çan İlçe Yönetim Kurulu listesine dahil ettiği iddialar arasında yer alıyor.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.