Çanakkale'ye 30 milyon değerinde enerji yatırımı

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.05.2021 - 14:55, Güncelleme: 22.05.2021 - 14:55 2222+ kez okundu.
 

Çanakkale'ye 30 milyon değerinde enerji yatırımı

Çanakkale’de enerji yatırımları sürüyor. 2020 yılı sonunda UEDAŞ tarafından kente toplam 30 milyonluk yatırım gerçekleştirilmiş olacak.

Güney Marmara’da elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş., yaz aylarında yoğun nüfusuyla öne çıkan Çanakkale’de yatırımlarını sürdürüyor. 30 milyon liralık yatırımın büyük çoğunluğunu yer altı, havai hatlar ve trafo tesisi gibi şebeke yatırımları oluşturuyor. Enerji hatlarındaki yükü eşit dağıtarak abonelere daha sağlıklı elektrik enerjisi hizmeti sağlanabilecek. 350 bine yakın abonenin bulunduğu Çanakkale’de, elektrik şebekesinin 7/24 uzaktan izlenerek ve uzaktan kontrol edilerek kesinti sürelerinin minimuma düşürülmesini sağlayan SCADA sisteminin de ise 86 istasyonla hizmet sağlıyor.
Çanakkale’de enerji yatırımları sürüyor. 2020 yılı sonunda UEDAŞ tarafından kente toplam 30 milyonluk yatırım gerçekleştirilmiş olacak.

Güney Marmara’da elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş., yaz aylarında yoğun nüfusuyla öne çıkan Çanakkale’de yatırımlarını sürdürüyor. 30 milyon liralık yatırımın büyük çoğunluğunu yer altı, havai hatlar ve trafo tesisi gibi şebeke yatırımları oluşturuyor.


Enerji hatlarındaki yükü eşit dağıtarak abonelere daha sağlıklı elektrik enerjisi hizmeti sağlanabilecek.
350 bine yakın abonenin bulunduğu Çanakkale’de, elektrik şebekesinin 7/24 uzaktan izlenerek ve uzaktan kontrol edilerek kesinti sürelerinin minimuma düşürülmesini sağlayan SCADA sisteminin de ise 86 istasyonla hizmet sağlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.