Çanakkale MHP’de kongre çatırtısı

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.08.2020 - 23:53, Güncelleme: 07.08.2020 - 23:53 1458+ kez okundu.
 

Çanakkale MHP’de kongre çatırtısı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin partisinin olağan genel kurul tarihini 14 Mart 2021 günü olarak ilan etmesinden sonra teşkilat genelinde hareketlilikler meydana geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 13’ncü Büyük Kurultay heyecanı Anadolu’nun her kesimine yayıldı. İl ve ilçe kongrelerinin heyecanı ile birçok noktada önemli gelişmeler yaşanırken, Çanakkale’de bu heyecanı çoklu aday trafiği ile yaşıyor. Çanakkale’nin önemli ilçelerinde kongre tarihleri belli olurken, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’na da çok sayıda ismin aday olarak çıkması bekleniyor.   Çanakkale’de göreve 6 isim talip   Öğretmen Sıtkı Turan, 18 Nisan 1999’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin Çanakkale’den ilk Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. O günden bugüne Çanakkale’den iki Milletvekili daha çıkartan Milliyetçi Hareket Partisi, son olarak 7 Haziran 2015 seçimlerinde Çanakkale Milletvekili olan İbrahim Kürşat Tuna ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edildi. 1 Kasım 2015 erken genel seçimlerinden bugüne Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale’den Milletvekili çıkaramıyor.   Büyük Kurultay çıkışı sonrasında hareketlenen Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale teşkilatlarından kulislere yansıyan bilgilere göre, 6 aday göreve talip. Adaylar arasında mevcut İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, önceki dönem Milletvekili Adayı Avukat Necip Fazıl Bayram, Lapseki ilçesi Umurbey Belediye Başkan Adayı Aliye Ertopçu, önceki dönemler İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kutlu, geçmiş dönem İl Başkanlarından Hakan Pınar ile ismi açıklanmayan bir akademisyen olmak üzere 6 kişinin adı geçiyor.     İlçe kongreleri başkanı belirleyecek   Milliyetçi Hareket Partisi’nde uzun dönemdir devam eden parti içi yarış son olarak İYİ Parti’nin kurulması ile farklı bir boyuta taşınmıştı. O dönem Çanakkale’nin bir çok ilçesinde ilçe başkanı bulamayan Milliyetçi Hareket Partisi, son 3 yılda çoğu ilçede kendini toparlayarak Cumhur İttifakı’nda ortağı olan Ak Parti’nin seçimleri sürekli kazanma sebebi oldu.   Siyasette değişen rüzgarlar ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e MHP çatısında siyasete dönüşe yeşil ışık yakması Çanakkale siyasetinde de taşların yerinden oynamasına neden oldu. Mevcut şekli ile tek adaylı bir liste ile kongreye gitmesi beklenen Milliyetçi Hareket Partisi’nin Çanakkale’de 6 isimle İl Başkanlığı yarışında sahalara inmesi, gençlerinde yeniden MHP saflarına katılmasına yönelik talepler oluşturdu.     Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nin Çanakkale’de gerçekleşen çok partili aday listesine bakışı merak edilirken, teşkilatlar Genel Merkez yöneticilerinin Çanakkale’yi ısrarla ihmal etmesinden ve sürekli tek aday ile kongreye gidilmesinden şikayetçi. Son olarak kulislere yansıyan bilgilere göre; Çanakkale’de kongre takvimi belirlenen bazı ilçelerin kongre tarihleri açıklanmayan nedenlerle ileri bir tarihe ertelendi.  
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin partisinin olağan genel kurul tarihini 14 Mart 2021 günü olarak ilan etmesinden sonra teşkilat genelinde hareketlilikler meydana geldi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin 13’ncü Büyük Kurultay heyecanı Anadolu’nun her kesimine yayıldı. İl ve ilçe kongrelerinin heyecanı ile birçok noktada önemli gelişmeler yaşanırken, Çanakkale’de bu heyecanı çoklu aday trafiği ile yaşıyor. Çanakkale’nin önemli ilçelerinde kongre tarihleri belli olurken, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’na da çok sayıda ismin aday olarak çıkması bekleniyor.

 

Çanakkale’de göreve 6 isim talip

 

Öğretmen Sıtkı Turan, 18 Nisan 1999’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin Çanakkale’den ilk Milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi. O günden bugüne Çanakkale’den iki Milletvekili daha çıkartan Milliyetçi Hareket Partisi, son olarak 7 Haziran 2015 seçimlerinde Çanakkale Milletvekili olan İbrahim Kürşat Tuna ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edildi. 1 Kasım 2015 erken genel seçimlerinden bugüne Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale’den Milletvekili çıkaramıyor.

 

Büyük Kurultay çıkışı sonrasında hareketlenen Milliyetçi Hareket Partisi Çanakkale teşkilatlarından kulislere yansıyan bilgilere göre, 6 aday göreve talip. Adaylar arasında mevcut İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, önceki dönem Milletvekili Adayı Avukat Necip Fazıl Bayram, Lapseki ilçesi Umurbey Belediye Başkan Adayı Aliye Ertopçu, önceki dönemler İl Başkan Yardımcısı Mustafa Kutlu, geçmiş dönem İl Başkanlarından Hakan Pınar ile ismi açıklanmayan bir akademisyen olmak üzere 6 kişinin adı geçiyor.

 

 

İlçe kongreleri başkanı belirleyecek

 

Milliyetçi Hareket Partisi’nde uzun dönemdir devam eden parti içi yarış son olarak İYİ Parti’nin kurulması ile farklı bir boyuta taşınmıştı. O dönem Çanakkale’nin bir çok ilçesinde ilçe başkanı bulamayan Milliyetçi Hareket Partisi, son 3 yılda çoğu ilçede kendini toparlayarak Cumhur İttifakı’nda ortağı olan Ak Parti’nin seçimleri sürekli kazanma sebebi oldu.

 

Siyasette değişen rüzgarlar ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e MHP çatısında siyasete dönüşe yeşil ışık yakması Çanakkale siyasetinde de taşların yerinden oynamasına neden oldu. Mevcut şekli ile tek adaylı bir liste ile kongreye gitmesi beklenen Milliyetçi Hareket Partisi’nin Çanakkale’de 6 isimle İl Başkanlığı yarışında sahalara inmesi, gençlerinde yeniden MHP saflarına katılmasına yönelik talepler oluşturdu.

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’nin Çanakkale’de gerçekleşen çok partili aday listesine bakışı merak edilirken, teşkilatlar Genel Merkez yöneticilerinin Çanakkale’yi ısrarla ihmal etmesinden ve sürekli tek aday ile kongreye gidilmesinden şikayetçi. Son olarak kulislere yansıyan bilgilere göre; Çanakkale’de kongre takvimi belirlenen bazı ilçelerin kongre tarihleri açıklanmayan nedenlerle ileri bir tarihe ertelendi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.