Bülent Turan'dan İstiklal vurgulu mesaj

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.12.2020 - 22:38, Güncelleme: 24.12.2020 - 22:38 1721+ kez okundu.
 

Bülent Turan'dan İstiklal vurgulu mesaj

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Mehmet Akif Ersoy’un eserleri, mücadelesi ve fikirleriyle devasa bir külliyatı miras bıraktığını belirten Turan, “Milli Şairimiz Mehmet Akif, sadece tarihe geçen bir şahsiyet olmakla kalmadı, gönüllerde de yaşamaya devam ediyor.” dedi.   Mehmet Akif’in fikir ve edebiyat dünyasını şiirleriyle ve yaşamıyla kıymetlendiren önemli bir dava insanı olduğunu ifade eden Turan sözlerini şöyle sürdürdü; “Üstad Mehmet Akif’i anlamak ve gelecek nesillerimizin zihnine onu nakşetmek üzerimize düşen en büyük vazifedir. Bu anlamda Mehmet Akif Müze Evi ile Üstad Mehmet Akif’in çocukluğunun ve hayatının önemli kesitinin anlatıldığı Akif Belgeseli onu daha yakından tanımamızı sağlayan önemli projeler oldu. Mehmet Akif’in anlam yüklü mısraları adeta büyük fedakarlıklarla Kurtuluş Mücadelesi vermiş, tarihi başarılarla muzaffer olmuş milletimizin yansımasıdır. TBMM Başkanımız Mustafa Şentop’un ve TBMM'de grubu bulunan 5 siyasi partinin imzasıyla sunulan ortak önergeyle İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı olması nedeniyle 2021 yılı İstiklal Marşı Yılı olarak TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftasında 2021 yılının İstiklal Marşı Yılı olarak Gazi Meclis’te kabul edilmesi oldukça anlamlı oldu.  Bu duygularla Vatan Şairimiz, Bayramiçli hemşehrimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 84’ncü yıldönümünde rahmetle, minnetle ve dua ile yad ediyoruz.”   
AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftası münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Mehmet Akif Ersoy’un eserleri, mücadelesi ve fikirleriyle devasa bir külliyatı miras bıraktığını belirten Turan, “Milli Şairimiz Mehmet Akif, sadece tarihe geçen bir şahsiyet olmakla kalmadı, gönüllerde de yaşamaya devam ediyor.” dedi.

 

Mehmet Akif’in fikir ve edebiyat dünyasını şiirleriyle ve yaşamıyla kıymetlendiren önemli bir dava insanı olduğunu ifade eden Turan sözlerini şöyle sürdürdü; “Üstad Mehmet Akif’i anlamak ve gelecek nesillerimizin zihnine onu nakşetmek üzerimize düşen en büyük vazifedir. Bu anlamda Mehmet Akif Müze Evi ile Üstad Mehmet Akif’in çocukluğunun ve hayatının önemli kesitinin anlatıldığı Akif Belgeseli onu daha yakından tanımamızı sağlayan önemli projeler oldu. Mehmet Akif’in anlam yüklü mısraları adeta büyük fedakarlıklarla Kurtuluş Mücadelesi vermiş, tarihi başarılarla muzaffer olmuş milletimizin yansımasıdır.

TBMM Başkanımız Mustafa Şentop’un ve TBMM'de grubu bulunan 5 siyasi partinin imzasıyla sunulan ortak önergeyle İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı olması nedeniyle 2021 yılı İstiklal Marşı Yılı olarak TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Mehmet Akif Ersoy’u Anma Haftasında 2021 yılının İstiklal Marşı Yılı olarak Gazi Meclis’te kabul edilmesi oldukça anlamlı oldu. 

Bu duygularla Vatan Şairimiz, Bayramiçli hemşehrimiz Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 84’ncü yıldönümünde rahmetle, minnetle ve dua ile yad ediyoruz.” 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.