Bitcoin, yasal para mı oluyor?

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.06.2021 - 06:50, Güncelleme: 07.06.2021 - 06:50 2765+ kez okundu.
 

Bitcoin, yasal para mı oluyor?

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin'i yasal para birimi yapmak için önümüzdeki hafta Kongre'ye bir yasa tasarısı göndereceğini söyledi.

El Salvador, Bitcoin'i ulusal para birimi olarak kabul etmeye hazırlanıyor. Tasarı kabul edilirse, Orta Amerika ülkesi dünyada kripto para birimini yasal olarak kabul eden ilk ülke olacak. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele dün yaptığı açıklamada, Bitcoin'i ülkede yasal para birimi haline getirmek için önümüzdeki hafta Kongre'ye bir yasa tasarısı sunacağını duyurdu. Miami'deki Bitcoin 2021 konferansına gönderdiği bir videoda açıklama yapan Bukele, "Kısa vadede bu ülkemiz için istihdam oluşturacak. Kayıtlı ekonominin dışındaki binlerce kişinin finansal katılım sağlamasına yardımcı olacak" dedi.   El Salvador, Bitcoin teknolojisini kullanmak için Mart ayından bu yana mobil ödeme uygulaması olan Strike ile çalışıyor. Mobil ödeme uygulamasının kurucusu Jack Mallers konferansta yaptığı açıklamada, "El Salvador'un nüfusunun yüzde 70'inden fazlasının banka hesabı yok. Finansal sistemde değiller. Yasal para birimi olarak dijital para birimini benimsemek, El Salvador'a güvenli ve verimli açık ödeme ağı sağlayacak" dedi. Dijital para birimleri, şu anda kendi dijital para birimlerini test eden Çin de dahil olmak üzere bazı ülkelerde geleceğin para birimi olarak görülüyor. Birçok finans uzmanı, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin arkasındaki blok zinciri teknolojisinin, mevcut devlet destekli para birimlerinin dijital versiyonlarının piyasaya sürülmesi için faydalı olacağını düşünüyor.     Ancak kripto para birimine yönelik eleştirilerde, Bitcoin'in değerindeki değişkenlik nedeniyle işletmelerin mal ve hizmetlerin ödenmesi için kripto para birimini kabul etmesinin zor olduğu ifade ediliyor. Bu durum dijital para birimlerinin yasal hale gelmesine engel teşkil ediyor.
El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin'i yasal para birimi yapmak için önümüzdeki hafta Kongre'ye bir yasa tasarısı göndereceğini söyledi.

El Salvador, Bitcoin'i ulusal para birimi olarak kabul etmeye hazırlanıyor. Tasarı kabul edilirse, Orta Amerika ülkesi dünyada kripto para birimini yasal olarak kabul eden ilk ülke olacak. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele dün yaptığı açıklamada, Bitcoin'i ülkede yasal para birimi haline getirmek için önümüzdeki hafta Kongre'ye bir yasa tasarısı sunacağını duyurdu. Miami'deki Bitcoin 2021 konferansına gönderdiği bir videoda açıklama yapan Bukele, "Kısa vadede bu ülkemiz için istihdam oluşturacak. Kayıtlı ekonominin dışındaki binlerce kişinin finansal katılım sağlamasına yardımcı olacak" dedi.

 

El Salvador, Bitcoin teknolojisini kullanmak için Mart ayından bu yana mobil ödeme uygulaması olan Strike ile çalışıyor. Mobil ödeme uygulamasının kurucusu Jack Mallers konferansta yaptığı açıklamada, "El Salvador'un nüfusunun yüzde 70'inden fazlasının banka hesabı yok. Finansal sistemde değiller. Yasal para birimi olarak dijital para birimini benimsemek, El Salvador'a güvenli ve verimli açık ödeme ağı sağlayacak" dedi.


Dijital para birimleri, şu anda kendi dijital para birimlerini test eden Çin de dahil olmak üzere bazı ülkelerde geleceğin para birimi olarak görülüyor. Birçok finans uzmanı, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin arkasındaki blok zinciri teknolojisinin, mevcut devlet destekli para birimlerinin dijital versiyonlarının piyasaya sürülmesi için faydalı olacağını düşünüyor.

 

 

Ancak kripto para birimine yönelik eleştirilerde, Bitcoin'in değerindeki değişkenlik nedeniyle işletmelerin mal ve hizmetlerin ödenmesi için kripto para birimini kabul etmesinin zor olduğu ifade ediliyor. Bu durum dijital para birimlerinin yasal hale gelmesine engel teşkil ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.