Aktüel Arkeoloji Aykan Özener’le Yollarda

Kültür-Sanat (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.12.2020 - 05:10, Güncelleme: 17.12.2020 - 05:10 1605+ kez okundu.
 

Aktüel Arkeoloji Aykan Özener’le Yollarda

Arkeolog/Fotoğrafçı Aykan Özener ve eşi Ece Özener, pandemi döneminde karavanıyla birlikte antik kentlerin yolunu tuttu.

Antik kentleri fotoğraflamak için Aktüel Arkeoloji dergisiyle birlikte yollara düşen Aykan Özener toplamda 28 antik kenti gezmeyi başardı.      Yolculuğun ilk iki etabını bitiren Özener, üçüncü rota sonrasında daha kapsamlı çalışmaların olacağını dile getirdi. Bir nevi gelecek kuşaklara rehber niteliği taşıyan bir çalışma gerçekleştiren Özener, bu yolculuğu ise şöyle anlattı; " Pandemiden dolayı evlerde kalıyorduk. İzmir'de yaşayan oğlum da pandeminin başlangıcında yanımıza geldi. Birkaç zaman sonra sıkıldığını söyledi, onun İzmir'de evi bulunuyor. “Beni İzmir’e bırakın sizin içinde hava değişimi olur” dedi. Biz de teyzemizden kalan Didim Akbük'te bir ev var, bahçeli vb. kimseler de kalmıyor şu sıralarda deyip,  bu pandemi döneminde temiz hava alalım niyetiyle oraya gidelim dedik. Ben Aktüel Arkeoloji Dergisi'nin aynı zamanda fotoğraf editörüyüm. Tam bu sırada onlardan telefon geldi. Bu pandemi döneminde kendine dikkat ederek karavanla bir yolculuk yapabilir misin diye sordular? İşte "Aykan Özener'le Aktüel Arkeoloji" projesi böyle ortaya çıktı. Böyle böyle 6 ay gezdik. Biz çok dikkat ettik diyebilirim. Her ikimizde bir an bile maskesiz dolaşmadık. Hijyen kurallarına çok uyduk. Karavanımızın olması bu konuda en büyük yardımcımız oldu. Kendi yalıtılmış, güvenlikli alanımızı kurduk. İki yeri topladığımız zaman 28 kenti sonuna kadar gezmiş ve arşivlemiş olduk. 6 ayda 28 kent gezdik."
Arkeolog/Fotoğrafçı Aykan Özener ve eşi Ece Özener, pandemi döneminde karavanıyla birlikte antik kentlerin yolunu tuttu.

Antik kentleri fotoğraflamak için Aktüel Arkeoloji dergisiyle birlikte yollara düşen Aykan Özener toplamda 28 antik kenti gezmeyi başardı. 

 

 

Yolculuğun ilk iki etabını bitiren Özener, üçüncü rota sonrasında daha kapsamlı çalışmaların olacağını dile getirdi. Bir nevi gelecek kuşaklara rehber niteliği taşıyan bir çalışma gerçekleştiren Özener, bu yolculuğu ise şöyle anlattı; " Pandemiden dolayı evlerde kalıyorduk. İzmir'de yaşayan oğlum da pandeminin başlangıcında yanımıza geldi. Birkaç zaman sonra sıkıldığını söyledi, onun İzmir'de evi bulunuyor. “Beni İzmir’e bırakın sizin içinde hava değişimi olur” dedi. Biz de teyzemizden kalan Didim Akbük'te bir ev var, bahçeli vb. kimseler de kalmıyor şu sıralarda deyip,  bu pandemi döneminde temiz hava alalım niyetiyle oraya gidelim dedik. Ben Aktüel Arkeoloji Dergisi'nin aynı zamanda fotoğraf editörüyüm. Tam bu sırada onlardan telefon geldi. Bu pandemi döneminde kendine dikkat ederek karavanla bir yolculuk yapabilir misin diye sordular? İşte "Aykan Özener'le Aktüel Arkeoloji" projesi böyle ortaya çıktı. Böyle böyle 6 ay gezdik. Biz çok dikkat ettik diyebilirim. Her ikimizde bir an bile maskesiz dolaşmadık. Hijyen kurallarına çok uyduk. Karavanımızın olması bu konuda en büyük yardımcımız oldu. Kendi yalıtılmış, güvenlikli alanımızı kurduk. İki yeri topladığımız zaman 28 kenti sonuna kadar gezmiş ve arşivlemiş olduk. 6 ayda 28 kent gezdik."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.