Yenice Kovancı Barajında çalışmalar devam ediyor

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.06.2020 - 21:31, Güncelleme: 23.06.2020 - 21:31 1448+ kez okundu.
 

Yenice Kovancı Barajında çalışmalar devam ediyor

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde yapımı devam eden Kovancı Barajında çalışmalar devam ediyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.   Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Yenice Kovancı Barajı inşaatında çalışmaların devam ediyor. Barajın temelden yüksekliği 33,20 metre olup 477.000 m su biriktirme hacmine sahiptir. Barajda depolanacak su ile 880 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak olup sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile birlikte 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 2.070.000 TL gelir artışı sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.   İş kapsamında gövde sıyırma çalışmaları tamamlanırken; Dipsavak inşaatı, derivasyon tüneli, menba ve mansap batardoları, rölekasyon yolunun temel- alt temel imalatları, dolusavak inşaatı, enjeksiyon imalatları ve nihayetinde 379.638m gövde dolgusu yapılarak, temelden yüksekliği 33,20m olan baraj imalatları tamamlanacak.
Çanakkale’nin Yenice ilçesinde yapımı devam eden Kovancı Barajında çalışmalar devam ediyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor.

 

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Yenice Kovancı Barajı inşaatında çalışmaların devam ediyor. Barajın temelden yüksekliği 33,20 metre olup 477.000 m su biriktirme hacmine sahiptir. Barajda depolanacak su ile 880 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak olup sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile birlikte 2020 birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 2.070.000 TL gelir artışı sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.

 

İş kapsamında gövde sıyırma çalışmaları tamamlanırken; Dipsavak inşaatı, derivasyon tüneli, menba ve mansap batardoları, rölekasyon yolunun temel- alt temel imalatları, dolusavak inşaatı, enjeksiyon imalatları ve nihayetinde 379.638m gövde dolgusu yapılarak, temelden yüksekliği 33,20m olan baraj imalatları tamamlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.