Türkiye inanç yatırımları ile Dünya'ya örnek oldu

Yaşam (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.01.2021 - 14:26, Güncelleme: 16.01.2021 - 14:26 2674+ kez okundu.
 

Türkiye inanç yatırımları ile Dünya'ya örnek oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sürekli olarak yakından takip ettiği Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'de yer alan kilise ve sinagoglar restore ediliyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Edirne'de restore edilen, Avrupa'nın 3'üncü, Türkiye'nin en büyük sinagogu 5 yıldır katılımcılarını ağırlıyor. 2015 yılında restorasyonu tamamlanan Edirne Büyük Sinagogu, 46 yıl sonra ilk kez yeniden ibadete açılmıştı.   Edirne'nin Maarif Caddesi'nde bulunan ve geçmişi 1905 yıllarına dayanan Avrupa'nın 3'üncü büyük sinagogu olarak anılan ‘Edirne Büyük Sinagogu' dünyanın her yerinden gelen katılımcıları 5 yıldır ağırlamaya devam ediyor.   Avrupa'nın 3'üncü büyük sinagogu   Ocak 1906'da Osmanlı Hükümetinin izni ve 2. Abdülhamid'in fermanıyla yaptırılan ve 3 kutsal dinin ibadethanelerine ev sahipliği eden Edirne'nin en önemli inanç merkezlerinden biri olan Edirne Büyük Sinagogu, Covid-19 pandemisi tedbirleri kapsamında, bir süredir ziyarete kapalı tutuluyor.   Restorasyon çalışmaları 5 yılda tamamlandı   Edirne Büyük Sinagogu'nun aslına uygun biçimde restore edilerek yeniden açılması, Anadolu topraklarındaki barış içinde birlikte yaşama kültürünün bir başka örneğini teşkil ediyor. Türkiye'nin farklı inanç gruplarının dini özgürlük ve toplumsal yaşam taleplerine yönelik hayata geçirdiği reformlar kapsamında 2010 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonuna başlanan Büyük Sinagog, 5 yıllık çalışmanın ardından 2015 yılında ibadete açıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sürekli olarak yakından takip ettiği Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye'de yer alan kilise ve sinagoglar restore ediliyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Edirne'de restore edilen, Avrupa'nın 3'üncü, Türkiye'nin en büyük sinagogu 5 yıldır katılımcılarını ağırlıyor. 2015 yılında restorasyonu tamamlanan Edirne Büyük Sinagogu, 46 yıl sonra ilk kez yeniden ibadete açılmıştı.

 

Edirne'nin Maarif Caddesi'nde bulunan ve geçmişi 1905 yıllarına dayanan Avrupa'nın 3'üncü büyük sinagogu olarak anılan ‘Edirne Büyük Sinagogu' dünyanın her yerinden gelen katılımcıları 5 yıldır ağırlamaya devam ediyor.

 

Avrupa'nın 3'üncü büyük sinagogu

 

Ocak 1906'da Osmanlı Hükümetinin izni ve 2. Abdülhamid'in fermanıyla yaptırılan ve 3 kutsal dinin ibadethanelerine ev sahipliği eden Edirne'nin en önemli inanç merkezlerinden biri olan Edirne Büyük Sinagogu, Covid-19 pandemisi tedbirleri kapsamında, bir süredir ziyarete kapalı tutuluyor.

 

Restorasyon çalışmaları 5 yılda tamamlandı

 

Edirne Büyük Sinagogu'nun aslına uygun biçimde restore edilerek yeniden açılması, Anadolu topraklarındaki barış içinde birlikte yaşama kültürünün bir başka örneğini teşkil ediyor. Türkiye'nin farklı inanç gruplarının dini özgürlük ve toplumsal yaşam taleplerine yönelik hayata geçirdiği reformlar kapsamında 2010 yılında Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonuna başlanan Büyük Sinagog, 5 yıllık çalışmanın ardından 2015 yılında ibadete açıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.