Kocabaş Çayı bereketlendi

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 16.01.2021 - 14:33, Güncelleme: 16.01.2021 - 14:33 1385+ kez okundu.
 

Kocabaş Çayı bereketlendi

Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Büyükpaşa köyü kenarından geçen Kocabaş Çayı’nın suları, Kazdağları’na yağan yağmur ve karın ardından arttı.

Kazdağları'ndan doğan, Çan ve Biga ilçelerinden geçerek Marmara denizine dökülen Kocabaş Çayı'nda sular, Kazdağları ve bölgeye yağan yağmur ve karın ardından yükselmeye başladı. Büyükpaşa köyü kenarından geçen Kocabaş Çayı'nda eriyen karların çay suyunun debisini arttırdığını söylen   Büyükpaşa Köyü Muhtarı Burhan Uğur, “Bir iki gün içerisinde Kazdağları'na yağan yağmur ve karın erimesiyle, Kocabaş Çayı'mızı ve havzamızı doldurdu. İnşallah bundan sonra kuraklık tehlikesi ortadan kalkar ümidindeyiz sevinçliyiz” dedi.
Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Büyükpaşa köyü kenarından geçen Kocabaş Çayı’nın suları, Kazdağları’na yağan yağmur ve karın ardından arttı.

Kazdağları'ndan doğan, Çan ve Biga ilçelerinden geçerek Marmara denizine dökülen Kocabaş Çayı'nda sular, Kazdağları ve bölgeye yağan yağmur ve karın ardından yükselmeye başladı. Büyükpaşa köyü kenarından geçen Kocabaş Çayı'nda eriyen karların çay suyunun debisini arttırdığını söylen

 

Büyükpaşa Köyü Muhtarı Burhan Uğur, “Bir iki gün içerisinde Kazdağları'na yağan yağmur ve karın erimesiyle, Kocabaş Çayı'mızı ve havzamızı doldurdu. İnşallah bundan sonra kuraklık tehlikesi ortadan kalkar ümidindeyiz sevinçliyiz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.