Gökçeadalı Rumlar Meryem Anayı andı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.08.2020 - 17:49, Güncelleme: 15.08.2020 - 17:49 2255+ kez okundu.
 

Gökçeadalı Rumlar Meryem Anayı andı

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde gerçekleştirilen ayinde Meryem Ana anıldı.

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde gerçekleştirilen ayinde Meryem Ana anıldı. Ayini Fener Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti.   Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow) olan Gökçeada'nın Zeytinli köyündeki Meryem Ana Kilisesi'nde, ayin düzenlendi. Rumlar tarafından düzenlenen Meryem Ana anma ayinini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti.   Türk ve Rum kültürünün iç içe yaşadığı Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde gerçekleştirilen ayine; farklı ülkelerden gelen despot ve papaz Rum vatandaşlar katıldı. Ayine katılanlar kilisede mum yakıp, dualar ettiler.   Tepeköy'de Agridia Kilisesi'ndeki ayin ise Gökçeada ve Bozcaada Metropoliti Kyrillos Sykis yönetiminde gerçekleştirildi. Meryem Ana anısına düzenlenen etkinlikler kapsamında bu yıl, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri nedeniyle sınırlı sayıda yemek ve eğlence yapılacak.
Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde gerçekleştirilen ayinde Meryem Ana anıldı.

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde gerçekleştirilen ayinde Meryem Ana anıldı. Ayini Fener Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti.

 

Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow) olan Gökçeada'nın Zeytinli köyündeki Meryem Ana Kilisesi'nde, ayin düzenlendi. Rumlar tarafından düzenlenen Meryem Ana anma ayinini Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetti.

 

Türk ve Rum kültürünün iç içe yaşadığı Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde gerçekleştirilen ayine; farklı ülkelerden gelen despot ve papaz Rum vatandaşlar katıldı. Ayine katılanlar kilisede mum yakıp, dualar ettiler.

 

Tepeköy'de Agridia Kilisesi'ndeki ayin ise Gökçeada ve Bozcaada Metropoliti Kyrillos Sykis yönetiminde gerçekleştirildi. Meryem Ana anısına düzenlenen etkinlikler kapsamında bu yıl, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri nedeniyle sınırlı sayıda yemek ve eğlence yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.