Belediye Başkanı Ülgür'den halka çağrı

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.04.2021 - 13:35, Güncelleme: 20.04.2021 - 13:35 1814+ kez okundu.
 

Belediye Başkanı Ülgür'den halka çağrı

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "yaklaşık 13 aydır tüm dünya korona virüse karşı ayakta ve hayatta kalma mücadelesi veriyor. Tarihte pek çok yenilmezliğin adresi olmuş bu güzel şehirden yeni bir kurtuluş destanı yazalım" diyerek halka evde kalmaları yönünde çağrı da bulundu.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın halka çağırısı : (video)   Değerli Çanakkaleliler, Sevgili Hemşerilerim Yaklaşık 13 aydır tüm dünya korona virüse karşı ayakta ve hayatta kalma mücadelesi veriyor.  Sağlığımız söz konusu olduğu için başta sağlık camiası olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar canla başla güzel günlere kavuşmak için çaba sarf ediyor.  Bu zorlu, özveri ve sabır isteyen süreci atlatmanın en önemli kriteri dünya üzerindeki her bireyin öncelikle kişisel önlemlerini alarak, sosyal ilişkilerini ve temasını en aza indirerek virüsle mücadele eden sağlık çalışanlarına katkı sunmasıdır.  Kısaca bu sürece yapabileceğimiz en büyük katkı hastalanmamaktır. Açıklanan son Koronavirüs Risk Haritasında, Çanakkale ülkemizde vaka sayısının 26 kat arttığı birinci il olmuştur. Çanakkale pek çok olumlu ve örnek göstergelerde birinci il olmaya alışkındır. Ama bu bize yakışmadı. Bu kötü gidişatı tersine çevirmek, tüm ülkeye yeniden iyi örnek olmak elimizde. Tüm hemşerilerimden istirham ediyorum; Lütfen maskenin ne denli koruyucu bir önlem olduğunu aklımızdan, maskemizi yüzümüzden çıkarmayalım. Bu virüsün en yakınımızdan da bulaşabildiğini, şu süreçte tüm yakınlarımızla ilişkimizi minimum seviyede yaşamamız gerektiğini, Gerekmedikçe dışarıya çıkmayıp, zaruri olmadıkça toplu ulaşımı kullanmayıp, kalabalıklara karışmamanın ne denli önemli olduğunu, Alacağımız tüm önlemlerin önce kendimiz, sonra sevdiklerimiz ve sağlık çalışanlarının ağır yükü adına ne denli önemli olduğunu asla aklımızdan çıkarmamalıyız. Sevgili Hemşerilerim Hayat güzel, hayat yaşanılası, bir nefes sıhhat gibisi yok, Ancak sağ ve sağlıklı olduğumuz sürece. Nefes almanın, ciğerlerimizi temiz havayla doldurmanın dünyada her şeye değer olduğunu anlamak için, solunum cihazlarına bağlanmayı beklemeyelim. Sağlık çalışanlarının yükü zaten çok ağır.  Bir yıldır insanca yaşama hasret kaldılar, pek çoğu başkalarının hayatını kurtarmaya çalışırken şehit oldu. Onlara, onların emeklerine saygımızdan bunu başarmalıyız, bunu onlara borçluyuz. Çanakkale aslında en başından bu yana devletin aldığı kurallara uydu, esnaf zor zamanlardan geçti hala da sınavı bitmiş değil, işsiz aşsız kalan insanlarımız oldu.  Bu süreçte bizler bize düşen görevleri yerine getirirken, devletimizin de aşılama da daha etkin bir yol izlemesi gerektiğini, akılcı tedbirler alınıp, alınan tedbirlerin herkese eşit uygulanmasını talep ediyoruz. Haydi Çanakkale tüm ülkeye ve dünyaya örnek olacak bir kurtuluş savaşı başlatalım. Tarihte pek çok yenilmezliğin adresi olmuş bu güzel şehirden yeni bir kurtuluş destanı yazalım.    Ülgür Gökhan Belediye Başkanı
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "yaklaşık 13 aydır tüm dünya korona virüse karşı ayakta ve hayatta kalma mücadelesi veriyor. Tarihte pek çok yenilmezliğin adresi olmuş bu güzel şehirden yeni bir kurtuluş destanı yazalım" diyerek halka evde kalmaları yönünde çağrı da bulundu.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın halka çağırısı : (video)

 

Değerli Çanakkaleliler, Sevgili Hemşerilerim

Yaklaşık 13 aydır tüm dünya korona virüse karşı ayakta ve hayatta kalma mücadelesi veriyor. 

Sağlığımız söz konusu olduğu için başta sağlık camiası olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar canla başla güzel günlere kavuşmak için çaba sarf ediyor. 

Bu zorlu, özveri ve sabır isteyen süreci atlatmanın en önemli kriteri dünya üzerindeki her bireyin öncelikle kişisel önlemlerini alarak, sosyal ilişkilerini ve temasını en aza indirerek virüsle mücadele eden sağlık çalışanlarına katkı sunmasıdır. 

Kısaca bu sürece yapabileceğimiz en büyük katkı hastalanmamaktır.

Açıklanan son Koronavirüs Risk Haritasında, Çanakkale ülkemizde vaka sayısının 26 kat arttığı birinci il olmuştur.

Çanakkale pek çok olumlu ve örnek göstergelerde birinci il olmaya alışkındır. Ama bu bize yakışmadı.

Bu kötü gidişatı tersine çevirmek, tüm ülkeye yeniden iyi örnek olmak elimizde.

Tüm hemşerilerimden istirham ediyorum;

Lütfen maskenin ne denli koruyucu bir önlem olduğunu aklımızdan, maskemizi yüzümüzden çıkarmayalım.

Bu virüsün en yakınımızdan da bulaşabildiğini, şu süreçte tüm yakınlarımızla ilişkimizi minimum seviyede yaşamamız gerektiğini,

Gerekmedikçe dışarıya çıkmayıp, zaruri olmadıkça toplu ulaşımı kullanmayıp, kalabalıklara karışmamanın ne denli önemli olduğunu,

Alacağımız tüm önlemlerin önce kendimiz, sonra sevdiklerimiz ve sağlık çalışanlarının ağır yükü adına ne denli önemli olduğunu asla aklımızdan çıkarmamalıyız.

Sevgili Hemşerilerim

Hayat güzel, hayat yaşanılası, bir nefes sıhhat gibisi yok,

Ancak sağ ve sağlıklı olduğumuz sürece.

Nefes almanın, ciğerlerimizi temiz havayla doldurmanın dünyada her şeye değer olduğunu anlamak için, solunum cihazlarına bağlanmayı beklemeyelim.

Sağlık çalışanlarının yükü zaten çok ağır. 

Bir yıldır insanca yaşama hasret kaldılar, pek çoğu başkalarının hayatını kurtarmaya çalışırken şehit oldu.

Onlara, onların emeklerine saygımızdan bunu başarmalıyız, bunu onlara borçluyuz.

Çanakkale aslında en başından bu yana devletin aldığı kurallara uydu, esnaf zor zamanlardan geçti hala da sınavı bitmiş değil, işsiz aşsız kalan insanlarımız oldu. 

Bu süreçte bizler bize düşen görevleri yerine getirirken, devletimizin de aşılama da daha etkin bir yol izlemesi gerektiğini, akılcı tedbirler alınıp, alınan tedbirlerin herkese eşit uygulanmasını talep ediyoruz.

Haydi Çanakkale tüm ülkeye ve dünyaya örnek olacak bir kurtuluş savaşı başlatalım.

Tarihte pek çok yenilmezliğin adresi olmuş bu güzel şehirden yeni bir kurtuluş destanı yazalım. 

 

Ülgür Gökhan

Belediye Başkanı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve canakkalegazete.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.